preloader

شنبه و یکشنبه : صبح ها

سه شنبه: عصر

اصفهان،خیابان مرداویج

روبروی پارک مرداویج ، مجتمع قائم، طبقه اول؛ واحد 7

Edit Content

درباره ما

دکترمریم فروغی هستم متولد اردیبهشت 1356 درشهر مشهد، دوران تحصیل خودم رو دراهواز گذراندم ودرسال 1381  از دانشگاه جندی شاپور اهواز در رشته ی پزشکی فارغ التحصیل شدم و بعد از گذراندن طرح از سال 1389 مطب خود را افتتاح کردم و11 سال است که در رشته ی پوست مو و زیبایی در خدمت مراجعین عزیزم هستم .

 

با ما تماس بگیرید

از بین بردن جای جوش چقدر تاثیر گذار است؟

از بین بردن جای جوش چقدر تاثیر گذار است؟

رفع جای جوش

مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه

جوش (furuncle) برآمدگی پر از چرک در پوست است که در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود. این کمی شبیه یک جوش زرد بسیار بزرگ است، اما در عمق پوست است و درد بسیار بیشتری دارد.

زمانی که فولیکول مو و بافت اطراف آن عفونی می شود، جوش ایجاد می شود. فولیکول های مو از یک مو، ریشه مو، یک غده چربی و یک عضله کوچک تشکیل شده است که می تواند موها را به سمت بالا بکشد و آن را به حالت سیخ درآورد. التهاب فولیکول های مو گاهی اوقات به عنوان “فولیکولیت عمیق” یا “پری فولیکولیت” نیز شناخته می شود.

عفونت باعث می شود بافت پوست در داخل جوش بمیرد و فضای توخالی پر از چرک (آبسه) ایجاد شود. آبسه‌های پوستی می‌توانند از جای جوش ایجاد شوند، اما از موارد دیگر مانند نیش حشرات آلوده یا تزریق با سوزن‌های کثیف نیز می‌توانند ایجاد شوند. اگر چندین جوش در یک برآمدگی بزرگتر ادغام شوند، به آن کاربونکل می گویند.

گاهی اوقات کورک ها دوباره خود به خود از بین می روند، بدون اینکه مشکلی ایجاد کنند. اما اغلب ایده خوبی برای دریافت درمان پزشکی است. این می تواند به از بین رفتن سریعتر جای جوش، تسکین درد و جلوگیری از عوارض کمک کند.

دکتر مریم فروغی بهترین دکتر پوست و مو در اصفهان و متخصص تزریق فیلر اصفهان ، دارای 11 سال سابقه درخشان در انجام کلیه خدمات پوست مو و زیبایی هستند و همچنین مفتخر بودند در زمینه ی رفع جای جوش خدمات درخشانی را به مراجعین گرامی عرضه کنند.

علائم

جوش‌ها برآمدگی‌های متورم دردناکی هستند که از تقریباً اندازه یک سنگ گیلاس تا اندازه یک گردو متغیر است. آنها احساس گرما می کنند و قرمز به نظر می رسند و چرک مایل به زرد ممکن است از طریق پوست خود را نشان دهد. اگر مجموعه ای از جوش ها (یک کاربونکل) ایجاد شود، عفونت ممکن است باعث تب نیز شود و باعث احساس ضعف و خستگی شود.

کورک عمدتا در صورت و گردن از جمله پشت گردن ایجاد می شود. اما گاهی اوقات در زیر بغل، کشاله ران، ناحیه تناسلی، پشت، پایین یا ران نیز ایجاد می شوند.

علل و عوامل خطر

جوش ها توسط باکتری ها ایجاد می شوند که بیشتر توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (عفونت استاف) ایجاد می شود. بسیاری از مردم این باکتری ها را روی پوست خود یا – به عنوان مثال – در پوشش سوراخ های بینی خود دارند، بدون اینکه مشکلی ایجاد کنند.

در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، احتمال ایجاد جوش یا سایر عفونت های پوستی بیشتر است. به همین دلیل، کورک در افراد مبتلا به بیماری هایی مانند دیابت، عفونت های مزمن یا سرطان شایع تر است. همچنین در افراد مبتلا به اگزما، ورم ملتحمه یا برخی از آلرژی ها مانند آسم آلرژیک شایع تر است.

شیوع و چشم انداز

عفونت های پوستی به طور کلی بسیار شایع هستند، اما بیشتر آنها به دلیل چیز دیگری ایجاد می شوند. از هر 100 نفری که با عفونت پوستی به پزشک مراجعه می کنند فقط 3 نفر دچار جوش می شوند.

جوش ها در عرض چند ساعت یا چند روز ایجاد می شوند. هنگامی که چرک پس از چند روز از توده قرمز و متورم خارج شد – چه به تنهایی یا بعد از درمان – کورک در عرض چند هفته بهبود می یابد. جای زخم کوچکی باقی مانده است.

گاهی اوقات جوش بدون بیرون آمدن چرک خوب می شود. سپس چرک توسط بدن تجزیه می شود. رفع جای جوش

رفع جای جوش
رفع جای جوش

اگر جوش را فشار دهید یا آن را خراش دهید:

باکتری ممکن است در امتداد عروق خونی یا لنفاوی در بدن پخش شود. به عنوان مثال، اگر می توانید یک رگه قرمز رنگ را ببینید که از جای جوش دور می شود، به این معنی است که عفونت در امتداد یک رگ لنفاوی حرکت می کند (لنفانژیت). غدد لنفاوی در ناحیه آسیب دیده نیز ممکن است ملتهب و آسیب ببینند (لنفادنیت).

مردم گاهی فکر می کنند که رگه قرمز ناشی از لنفانژیت نشانه مسمومیت خون (سپسیس) است. اما این عارضه بسیار نادر و شدید تنها زمانی ایجاد می شود که تعداد زیادی باکتری به یکباره وارد خون شده و به سرعت در کل بدن پخش شود.

اگر کورک در صورت – به ویژه در اطراف بینی و ناحیه لب بالایی – ایجاد شود، این خطر وجود دارد که باکتری‌ها به مغز نفوذ کنند، جایی که می‌توانند منجر به مننژیت یا لخته‌های خونی خطرناک در رگ‌های خونی بزرگ شوند (به نام ورید مغزی). ترومبوز سینوسی یا CVST).

به خصوص در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، کورک می تواند مدام عود کند یا در چندین مکان مختلف به طور همزمان ایجاد شود. پزشکان به این بیماری فورونکولوز می گویند.

اگر چندین جوش در فولیکول های موی همسایه ایجاد شود و در یک ناحیه متصل بزرگتر از عفونت در زیر پوست ادغام شود، به آن کاربونکل می گویند. کربونکل ها اغلب در پشت گردن ایجاد می شوند و عمیق تر از کورک به بافت می روند.


پیشنهاد مطالعه: چگونه اسکارهای آکنه را به بهترین نحو درمان کنیم؟


پزشکان معمولاً کورک ها را بر اساس ظاهر معمولی آنها و توصیف علائم تشخیص می دهند.

اقدامات تشخیصی بیشتر مانند آزمایش خون یا سواب چرک تنها در صورتی مورد نیاز است که فردی اغلب دچار کورک می‌شود، به طور همزمان چندین کورک دارد یا تصور می‌شود در معرض خطر بالای عوارض قرار دارد.

چرک در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد تا مشخص شود دقیقاً چه نوع باکتری باعث عفونت می شود و مشخص شود که کدام آنتی بیوتیک به احتمال زیاد بهترین اثر را دارد. آزمایش خون کمک می کند تا مشخص شود آیا عفونت قبلاً گسترش یافته است یا خیر و آیا فرد دارای شرایط پزشکی دیگری است که می تواند خطر ابتلا به عفونت های باکتریایی را افزایش دهد.

رفع جای جوش
کورک معمولاً توسط پزشک درمان می شود.

درمان معمولاً شامل باز کردن آبسه پر از چرک با یک برش کوچک، تخلیه چرک، ضدعفونی کردن زخم و قرار دادن نوارهایی از گاز استریل در داخل آن برای خیساندن و خارج کردن چرک باقی مانده است. زخم هنگام بهبودی باز می ماند، بنابراین نیازی به دوختن آن نیست. خیلی مهم است که خود جوش ها را فشار ندهید – به خصوص اگر روی صورت شما باشد.

اگر حجم جوش همچنان در حال رشد باشد، آبسه هنوز به طور کامل رشد نکرده است. پزشکان می توانند جوش را با دستان خود احساس کنند تا ببینند که آیا چنین است یا خیر. در این مرحله می‌توانید با استفاده از یک پارچه گرم و مرطوب یا یک پماد مخصوص که چرک را از جوش بیرون می‌کشد، شروع یا تسریع روند بهبودی را انجام دهید. این نوع پماد به مرهم کشی نیز معروف است. رفع جای جوش

آنتی بیوتیک فقط در صورتی مورد نیاز است که عوارض احتمالی وجود داشته باشد یا قبلاً رخ داده باشد – به عنوان مثال، اگر چندین جوش با هم ترکیب شده و به یک کاربونکل تبدیل شده باشند. گاهی اوقات افراد برای دریافت آنتی بیوتیک از طریق قطره (انفوزیون) به بیمارستان می روند. به ویژه مهم است که کاربونکل ها باز شوند تا چرک بتواند از آن خارج شود. سپس زخم به طور مکرر با استفاده از محلول ضد عفونی کننده تمیز می شود.

در صورت هرگونه سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

به صفحه اینستاگرام دکتر مریم فروغی بهترین دکتر پوست و مو در اصفهان بپویندید و از مطالب به روز تزریق فیلر اصفهان بهره ببرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزهای کاری

شنبه: ۹ الی ۱۳
یکشنبه: ۹ الی ۱۳
سه شنبه: 12 الی 20