preloader

شنبه و یکشنبه : صبح ها

سه شنبه: عصر

اصفهان،خیابان مرداویج

روبروی پارک مرداویج ، مجتمع قائم، طبقه اول؛ واحد 7

Edit Content

درباره ما

دکترمریم فروغی هستم متولد اردیبهشت 1356 درشهر مشهد، دوران تحصیل خودم رو دراهواز گذراندم ودرسال 1381  از دانشگاه جندی شاپور اهواز در رشته ی پزشکی فارغ التحصیل شدم و بعد از گذراندن طرح از سال 1389 مطب خود را افتتاح کردم و11 سال است که در رشته ی پوست مو و زیبایی در خدمت مراجعین عزیزم هستم .

 

با ما تماس بگیرید

اسکار چگونه تشخیص داده می شود؟

اسکار چگونه تشخیص داده می شود؟

محل اسکار

مدت زمان مطالعه: 15 دقیقه

شما به راحتی می توانید بیشتر اسکارها را با توجه به ناحیه ای از پوست که از آسیب بهبود یافته است، تشخیص دهید. اسکارها اغلب تیره تر، روشن تر یا صورتی تر از پوست اطراف به نظر می رسند.

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما یک معاینه فیزیکی برای ارزیابی جای زخمی که باعث ایجاد مشکل شده است انجام می دهد. ارائه دهنده شما به اندازه، بافت و رنگ اسکار نگاه می کند تا نوع آن را تعیین کند. درمان ها بسته به نوع اسکار، محل آن، علت آن و مدت زمانی که آن را داشته اید متفاوت است.

آیا جای زخم قابل درمان است؟

چندین روش درمانی می توانند جای زخم ها را کوچکتر یا کمتر نمایان کنند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک درمان یا ترکیبی را توصیه کند. درمان اسکار به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

نوع، اندازه و محل اسکار.
این که آیا جای زخم برای شما درد ایجاد می کند یا بر توانایی شما برای حرکت تأثیر می گذارد.
سن شما و سن زخم.

دکتر مریم فروغی بهترین دکتر پوست و مو در اصفهان و متخصص تزریق فیلر اصفهان ، دارای 11 سال سابقه درخشان در انجام کلیه خدمات پوست مو و زیبایی هستند و همچنین مفتخر بودند در زمینه ی محل اسکار خدمات درخشانی را به مراجعین گرامی عرضه کنند.

راه های درمان اسکار چیست؟

درمان ها می توانند اندازه یا ظاهر اسکار را کاهش دهند، اما جای زخم هرگز به طور کامل از بین نمی رود. برخی از درمان ها از ایجاد اسکار به هنگام بهبود زخم جلوگیری می کنند. درمان اسکار شامل:

درم ابریژن:

یک درمان رایج اسکار آکنه، درم ابریژن لایه بالایی پوست را با “سنباده زدن” ملایم پوست از بین می برد. این روش پوست را نرم و صاف می کند و می تواند ظاهر جای زخم را بهبود بخشد.

تزریقات:

ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما دارو را مستقیماً به جای اسکار تزریق می کند و آن را کوچکتر و صاف تر می کند. تزریق کورتیکواستروئید می تواند اندازه اسکارهای کلوئیدی را کاهش دهد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است داروهایی مانند بلئومایسین (Bleo 15k™) و فلوئورواوراسیل (Adrucil® یا 5-FU) را برای درمان سرطان تزریق کند تا جای زخم ها را صاف کند و خارش و درد را کاهش دهد.

محل اسکار
محل اسکار

درمان‌های لیزری:

چندین نوع لیزر و درمان‌های نوری می‌توانند اسکارها (از جمله اسکار آکنه) را کمتر به چشم بیاورند. لیزر درمانی از طول موج خاصی از نور برای ایجاد یک عمل خاص در پوست استفاده می کند. پرتو V یک لیزر رنگی پالسی با طول موج 595 نانومتر (نانومتر) است که رگ های خونی کوچک پوست را هدف قرار می دهد. گاهی اوقات اسکارها صورتی یا قرمز باقی می‌مانند، زیرا رگ‌های خونی جدیدی که برای التیام زخم ایجاد شده‌اند، پس از اتمام کار هرگز فروکش نمی‌کنند. این لیزر می تواند رگ های کوچک را از داخل به بیرون سوزانده تا آنها را از جای زخم پاک کند و اجازه دهد رنگ صورتی یا قرمز محو شود. این عمل همچنین ممکن است به صاف شدن جای زخم در صورت ضخیم شدن زیاد یا ضخیم شدن آن اگر خیلی نازک باشد کمک کند.

لیزرهای دیگر (مانند لیزر فراکسل) می‌توانند ستون‌های کوچکی از بافت درون اسکار را تبخیر کنند تا رشته‌های کلاژن را بشکنند و اجازه دهند اسکار بازسازی شود و انعطاف‌پذیرتر شود. درمان ها همچنین می توانند به درد، خارش و حساسیت کمک کنند. لیزردرمانی ممکن است در افرادی که پوست تیره دارند باعث هایپرپیگمانتاسیون (تیره شدن پوست) یا هیپوپیگمانتاسیون (روشن شدن پوست) شود. قبل از شروع درمان در مورد عوارض جانبی با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

فشار درمانی:

بانداژ الاستیک، پانسمان یا جوراب ساق بلند بر زخم در طول فرآیند بهبود فشار وارد می کند. فشار از تشکیل اسکار جلوگیری می کند یا اندازه آن را کاهش می دهد. ماساژ درمانی همچنین می تواند به شکستن بافت اسکار کمک کرده و به بازسازی آن کمک کند.

جراحی اصلاح اسکار:

طیف وسیعی از روش‌های جراحی می‌تواند یک اسکار را از بین ببرد، ظاهر آن را بهبود بخشد یا پوست را از ناحیه دیگری (پیوند پوست) پیوند بزند. این مبادله یک نوع اسکار با اسکار متفاوت و ارجح تر است.

کرم ها و پمادهای موضعی:

استفاده از پماد سیلیکون روی جای زخم ممکن است آن را کوچکتر کند یا از تشکیل آن جلوگیری کند. یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است استفاده از کرم کورتیکواستروئیدی یا ورقه ژل سیلیکونی را در ناحیه مورد نظر توصیه کند. اگر پوست تیره ای دارید، از ارائه دهنده خود در مورد استفاده از کرم روشن کننده پوست با هیدروکینون برای روشن کردن جای زخم سوال کنید.

آیا می توانم از ایجاد اسکار جلوگیری کنم؟

اگرچه همیشه نمی‌توانید از آسیب‌هایی که باعث ایجاد جای زخم می‌شوند جلوگیری کنید، می‌توانید خطر ایجاد اسکار پس از آسیب را کاهش دهید. اگر جای زخم ایجاد شود، مراقبت دقیق می تواند جای زخم را کمتر به چشم بیاورد.

محل اسکار
محل اسکار

برای کاهش خطر زخم، باید:

به پزشک خود مراجعه کنید: اگر زخمی دارید که ممکن است جای زخم باقی بماند، برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. ممکن است به بخیه یا بانداژ مخصوص برای نگه داشتن پوست در حین بهبود نیاز داشته باشید. بخیه ها می توانند جای زخم را به حداقل برسانند. هنگام مراقبت از بخیه حتماً دستورالعمل های ارائه دهنده خود را دنبال کنید. بسته به نوع و محل زخم ممکن است به آنتی بیوتیک های خوراکی یا موضعی برای جلوگیری از عفونت نیاز داشته باشید.

زخم را تمیز کنید: محل را با آب و صابون بشویید. هرگونه کثیفی یا خون خشک شده را پاک کنید و روی زخم بانداژ کنید تا میکروب ها از بین بروند. با بهبود زخم حتماً بانداژ را مرتباً عوض کنید.

زخم را مرطوب نگه دارید: استفاده از ژل نفتی یا پدهای سوختگی مرطوب از خشک شدن بیش از حد زخم و ایجاد دلمه جلوگیری می کند. دلمه می تواند جای زخم را بدتر کند.
از آن در برابر آفتاب محافظت کنید: جای زخم را بپوشانید یا برای محافظت از آن از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند جای زخم را تیره تر کند. قرار گرفتن در معرض مکرر خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد.

به تغذیه خود ادامه دهید: داشتن سطوح پایین ویتامین D یا C در سیستم شما می تواند جای زخم را بدتر کند و شما به پروتئین با کیفیت بالا و کافی در رژیم غذایی خود نیاز دارید تا به پوست شما کمک کند آنچه را که برای بهبودی لازم است بسازد.

آیا جای زخم ها به مرور زمان محو می شوند، کوچک می شوند یا کمتر دیده می شوند؟

بیشتر اسکارها به مرور زمان محو می شوند و مشکلات سلامتی طولانی مدت ایجاد نمی کنند. نحوه تغییر اسکار به محل، اندازه و نوع آن بستگی دارد. یک جای زخم ممکن است آنقدر محو شود که به سختی بتوان آن را دید، اما هرگز به طور کامل از بین نمی رود.

برخی از اسکارها ماه ها یا سال ها بعد باعث ایجاد مشکل می شوند. با رشد مجدد انتهای عصبی، جای زخم ممکن است دردناک یا خارش دار شود. سرطان پوست می تواند در اسکارها به خصوص در اسکارهای سوختگی ایجاد شود. برای جلوگیری از سرطان پوست، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید یا جای جای زخم خود را بپوشانید.

چه زمانی باید در مورد جای زخم به پزشک مراجعه کنم؟

اگر ظاهر یک اسکار شما را آزار می دهد، با ارائه دهنده خود در مورد روش هایی صحبت کنید که می توانند آن را کمتر به چشم بیاورند. همچنین اگر جای زخم تغییر کرد یا دردناک، حساس، خارش یا عفونی شد، به پزشک خود مراجعه کنید. و اگر متوجه خال، کک و مک یا رشد روی اسکار یا نزدیک آن شدید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. این ممکن است نشانه سرطان پوست باشد که می تواند به صورت اسکار رشد کند.

اگر اسکار کلوئیدی داشته اید، احتمال ابتلا به اسکار دیگری نیز وجود دارد. قبل از انجام سوراخ کردن، خالکوبی یا جراحی انتخابی (مانند جراحی زیبایی) با ارائه دهنده خود صحبت کنید. اگر پوست شروع به ضخیم شدن و تبدیل شدن به کلوئید کند، ارائه دهنده شما اقدامات احتیاطی (مانند پوشیدن لباس فشاری) را توصیه می کند.

اگر از ظاهر اسکار ناراضی هستید به پزشک خود مراجعه کنید. ممکن است مجبور نباشید با زخمی که شما را آزار می دهد زندگی کنید. چندین درمان موثر می‌توانند جای زخم‌ها را صاف‌تر یا کمتر به چشم بیاورند. پس از درمان، ممکن است اصلا متوجه جای زخم نشوید. اگر جای زخم باعث ناراحتی می شود یا حرکت را برای شما دشوار می کند، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید. درمان ها می توانند حرکت را بهبود بخشند و درد را تسکین دهند. همیشه از جای زخم در برابر نور خورشید محافظت کنید تا خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهید.

دکتر مریم فروغی بهترین دکتر پوست و مو در اصفهان و متخصص تزریق فیلر اصفهان ، دارای 11 سال سابقه درخشان در انجام کلیه خدمات پوست مو و زیبایی هستند و همچنین مفتخر بودند در زمینه ی محل اسکار خدمات درخشانی را به مراجعین گرامی عرضه کنند.

در صورت هرگونه سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

روزهای کاری

شنبه: ۹ الی ۱۳
یکشنبه: ۹ الی ۱۳
سه شنبه: 12 الی 20